148. Ciasto nr. 3.
Witajcie.
Dziś przed wami
kolejna porcja z tematu pieczenie ciast. Dziś przed wami ciasto,
które ma kilka nazw, ponieważ każdy z was może dodawać co chce
sami zobaczycie.
SKŁADNIKI:
NA
BISZKOPT
6 jajek
6 łyżek cukru
5 łyżek mąki tortowej
2 łyżek mąki ziemniaczanej
szczypta soli
¼ łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kako
TERAZ
RESZTA
2 paczki budyniu (obojętnie jaki smak i jaka
firma) ja wybrałam czekoladowy
1 mleka
½ szklanki cukru
333 dkg margaryny palmy lub masła ( ja wole
masło)
½ paczki mleka suszonego
1 i ½ kieliszka wódki
3 krople oleju migdałowego ja dodałam 1
krople oleju rumowego
30% śmietany
4 łyżki żelatyny
WYKONANIE:
Ugotować budyń do tego wlać mleko o wsypać cukier. Jak już się ugotuje budyń to czekać aż wystygnie i do tego dodać margarynę lub masło, suszone mleko, kieliszek wódki i olejek migdałowy.
Na to ubić kremówkę czyli śmietanę 30% plus dodać żelatynę aby nie rozpłynęła się śmietana.
Spróbujcie zrobić sobie te ciasto a wszyscy będą was chwalić. Życzę smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz